Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Συκαλάκι γλυκό ή ορνός !!!



Επειδή πλησιάζει ο καιρός για το πιο αγαπημένο γλυκό κουταλιού του χρόνου .Οι φωτογραφίες είναι από το περσινό γλυκό που έφτιαξα

Ξύνω τα συκαλάκια απ έξω με ένα τρακτερωτό μαχαίρι και με το κεφάλι ενός καρφιού βγάζω τον σπόρο.

Τα πλένω καλά και τα βράζω τρεις φορές από δέκα λεπτά στην κατσαρόλα προσθέτοντας μέσα λεμονόφυλλα ξύλο κανέλας και μοσχοκάρφια κάθε φορά και καινούργια.
Τα βάζω στην γαλαζόπετρα για είκοσι λεπτά και μετά τα ξεπλένω καλά πολλές φορές με νερό κρύο.


Βάζω ζάχαρη και νερό και ρίχνω τα συκαλάκια μέχρι να δέσει το σιρόπι..ανάλογα με τα σύκα αν είναι μεγάλα ή μικρά στα 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό...εγώ έβαλα στα 25 κομμάτια...προς το τέλος ρίχνω 2 βανίλιες και μια κουταλιά της σούπας ξινό.

Συνταγή από Ειρήνη Σταματέλλη-οι χρυσοχερες-ηδες




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ