ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
140 γραμμάρια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
125 γραμμάρια.αλεύρι
50 γραμμάρια κορν φλάουρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίζουν.
Χτυπάμε και τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κορν φλάουρ και ρίχνουμε.απαλά μαρέγκα και ασπράδια.
Βάζουμε το μείγμα κορνέ και τοποθετούμε σε λαδόκολλα δίσκους.του μίγματος.
Τα ψήνουμε στους180 βαθμούς 12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣΙΡΟΠΙ:
150 γραμμάρια νερό 150 γραμμάρια ζάχαρη:
Βράζουμε 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ:
350 γραμμάρια γάλα 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 80 γραμμάρια ζάχαρη 1 αυγό 40 γραμμάρια κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη κορν φλάουρ αυγό.
Μόλις πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και στο ψυγείο 3 ώρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΩΚ.
Κόβουμε τα δισκάκια παντεσπανιού σε τετράγωνα κομμάτια σιροπιάζομαι απαλά τον πρώτο πάτο τοποθετούμε κρέμα βάζουμε και το δεύτερο πάτο σιροπιάζομαι και τοποθετούμε γκαρνί γλάσσο σοκολάτας και ότι άλλο θέλουμε!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!