Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ρεβίθια σκέτα ή και με κριθαράκι !!!





Ρεβίθια σκέτα ή και με κριθαράκι !!!
 Χωρίς ξάφρισμα γίνονται φανταστικά !!! Δοκιμάστε τα όπως σας λέω και θα με θυμηθείτε !!!

Υλικά
1 πακέτο ρεβίθια 500 γραμ
2 κρεμμύδια κομμένα λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο κουρκουμά
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ -εγώ βάζω αλεύρι
χυμό λεμονιού

Για ρεβίθια με ρύζι
1 ποτήρι νερού όχι πολύ γεμάτο  ρύζι Καρολίνα.
Για ρεβίθια με κριθαράκι
1 ποτήρι του νερού όχι γεμάτο κριθαράκι

Τι κάνουμε
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό ,και το πρωί τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια μαζί και τα ρεβίθια ,με τα καρότα και σοτάρουμε γυρίζοντάς τα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια καυτό νερό προσθέτουμε και το πιπέρι τον κουρκουμά τα δαφνόφυλλα σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 3 τέταρτα.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι κι αν χρειάζεται λίγο ακόμα καυτό νερό.

Αν θέλετε προσθέστε κι ένα κύβο κνορ

Μόλις δοκιμάσουμε και έχουν βράσει καλά κι έχει μείνει λίγο ζουμάκι βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι ή το κορν φλάουρ ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε κι έτοιμα να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε .Καλή όρεξη !!!



Ρεβίθια με ρύζι ή με κριθαράκι ψιλό -εγώ τρελαίνομαι με το κριθαράκι απίστευτη νοστιμιά !!!




Αν σας περισσέψουν ρεβίθια ρίξτε 1 ποτήρι του νερού νερό στην κατσαρόλα μέσα στα ρεβίθια ,προσθέστε και λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει βράσει προσθέστε το ρύζι και σιγομαγειρέψετε μέχρι να πιεί όλο το ζουμί και να μείνει στεγνό,Προσωπικά είναι πολύ αγαπημένο μου !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ