Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Σπανακόπιτα νηστίσιμη !!!



Νηστίσιμη σπανακόπιτα τέλεια !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ -ΥΛΙΚΑ :
Βάζουμε στην λεκάνη 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ποτήρια χλιαρό νερό,8 κουταλιές της σούπας ξίδι,8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 2 φακελάκια ξερή μαγιά και το ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε 5 λεπτά και κόβοντας την κομμάτια κάνουμε 16 μπαλάκια.
Αυτά τα μπαλάκια τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια και τα λαδώνουμε.
Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο δηλαδή 8 συνολικά για κάθε φύλλο.
Ανοίγουμε 2 φύλλα.

ΣΠΑΝΑΚΙ:
Καθαρίζουμε,πλένουμε,ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ζεματάμε 2 λεπτά το τοποθετούμε στο στραγγιστήρι ρίχνουμε λίγο λάδι,πιπέρι,αλάτι.
Οπότε τοποθετούμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί,ρίχνουμε την γέμιση και πάνω τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σουρώνοντας το.
Ρίχνουμε πάνω ελαιόλαδο και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο!!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ