Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Κέικ νηστίσιμο με επικάλυψη κουβερτούρας !!!


Υλικά
Μισό φλιτζάνι σπορέλαιο
τρία τέταρτα χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
ένα τέταρτο νερό
δυο κουτ σούπας ουίσκι η κονιάκ
δυο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις εγώ έβαλα φαρίνα απ
ένα φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουτάλι γλυκού σόδα εγώ έβαλα Μπέικιν
ξύσμα από 1πορτοκαλι
1φλιτζανι κουβερτούρα ..Έβγαλα την μισή ..

Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ .
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά ..
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά μέσα στα υγρά υλικά σιγά σιγά ανακατεύοντας σιγά σιγά με ένα αυγοδάρτη.
Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη .
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα και ψύξουμε στους 170 με 180 βαθμούς σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.
Για περίπου μια ώρα
Δεν ανοίγουμε το φούρνο τα πρώτα 45 λεπτά ..
 Όταν κρυώσει ξεφορμάρομαι και περιχύνουμε το κέικ με λιωμένη κουβερτούρα.. καλή επιτυχία!!!

Συνταγή από  Loula Kritikou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ