Τρίτη 16 Απριλίου 2019

«Τσιζ κέικ Ανανά»



«Τσιζ κέικ Ανανά»🍍🍍🍍🍍
Εύκολο, δροσερό, με αέρινη κρέμα και τραγανό μπισκότο!!!!
 Συνταγή που φτιάχνω 30+ ετών !!

Τι χρειαζόμαστε
• 18 μπισκότα Digestive (η 20 Πτι Μπερ)
• 3κ.σ βούτυρο(θερμοκρασία δωματίου)
• 1 γάλα εβαπορέ 400γρ (κρύο από ψυγείο)
• 6κ.σ κόφτες ζάχαρη
• 400 γρ κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια ( θερμοκρασία δωματίου)
• 1 κουτί Ζελέ Ανανά με 2 φακελάκια
• 1 1/4 κούπα νερό (κούπα = 250ml)
• Κονσέρβα κομματάκια ανανά στραγγίζουμε (η ολόκληρα και τα κόβουμε)



Πως το φτιάχνουμε
1.
Βράζουμε το νερό και ανακατεύουμε μέσα τα φακελάκια ζελέ. Βάζουμε ψυγείο να κρυώσει.
2.
Σε φόρμα με δαχτυλίδι η στρογγυλό πυρέξ ή ταψί, βουτυρώνουμε καλά.
Σε μούλτι βάζουμε μπισκότα και βούτυρο και στρώνουμε στο ταψί.ψήνουμε για 12' στους 160°C και αφήνουμε να κρυώσει.


3
Χτυπάμε εβαπορέ με ζάχαρη και προσθέτουμε κρέμα τυριού και ζελέ.
Τοποθετούμε πάνω από τη βάση και βάζουμε ψυγείο. 1/2 ώρα μετά τοποθετούμε τον ανανά.
Σε μερικές ώρες είναι έτοιμο.

Συνταγή από Marilena Pappa -Οι χρυσοχερες-ηδες '''






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ