Παντεσπάνι:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα, 1 βανίλια και ανακατεύουμε με μαριζ πολύ απαλά.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 26cm και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει το κόβουμε να έχουμε δυο πάτους.
Κρέμα:
1 κιλό γάλα,1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,2 κρόκους αυγών,1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και κρατάμε λίγο και διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι .
Ρίχνουμε στο γάλα και την βανίλια το μείγμα αλεύρι κορν φλάουρ χτυπάμε και τους κρόκους και ανακατεύουμε να πήξει .
Αφαιρούμε από την φωτιά όταν πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το μείγμα.
Οπότε βάζουμε τον πρώτο πάτο,ρίχνουμε την κρέμα ζέστη,κλείνουμε με τον άλλο πάτο.
Απάνω ρίχνουμε μπόλικη καραμέλα η την φτιάχνουμε,η έτοιμη!!!!!
Συνταγή από Tzeni Tsantakidou =Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ