Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Πάστες Αμυγδάλου εύκολες !!!



ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ  με 1 βανίλια κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί μας με λαδόκολλα  και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς  προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά-ανάλογα τον φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 κούπα νερό,1 κούπα ζάχαρη,5 αμύγδαλα άσπρα για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με 1 κούπα μεσαίου μεγέθους ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,1 βανίλια.
Την αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα μισή κούπα σκόνη αμυγδάλου.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση τοποθετούμε τον ένα πάτο στην πιατέλα ,βγάζουμε τα αμύγδαλα από το σιρόπι και σιροπιάζομαι με κουτάλι.
Ρίχνουμε την κρέμα,βάζουμε πάνω το άλλο  παντεσπάνι σιροπιάζομαι.
Κόβουμε κομμάτια τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και στο καθένα βάζουμε γύρω και πάνω σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα και φυσικά το κερασάκι!!!!

Συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ