Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Καριόκες νηστίσιμες !!!


Ποιος είπε ότι κατά την διάρκεια της νηστείας δεν επιτρέπεται γλυκό??? Απολαύστε τις νηστίσιμες καριόκες .... μπουκιά και συχώριο!!!

Συνταγή.
Βάζουμε να ζεσταθεί σε ένα σκεύος σε μέση θερμοκρασία μισό λίτρο νερό και μισό κιλό ζάχαρη... ανακατεύουμε για τρία λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε μια κουβερτούρα (125 gr)και ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη (400gr),δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα,μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο και καρύδια σπασμένα (250gr) (όχι αλεσμένα).
Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα κάνοντας το σαν ένα μεγάλο σαλάμι (εγώ το χώρισα σε δύο ίδια μέρη για να βγουν οι καριοκες μου σε φυσιολογικό μέγεθος) και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ωρίτσα και λίγο παραπάνω για να μπορέσουμε αργότερα να το κόψουμε σε φέτες.
Όταν έχει παγώσει το μείγμα μας αυτό που μένει είναι να βαφτίσουμε σε κουβερτούρα τις καριοκες μας.


Βάζουμε λοιπόν σε ένα σκεύος τρεις κουβερτούρες των 125gr για να λιώσουν και μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο.
Παίρνουμε μια μια τις φέτες που έχουμε κόψει και τις βυθίζουμε στην κουβερτούρα και από τις δύο πλευρές με την βοήθεια ενός πιρουνιού και τις τοποθετούμε επάνω σε μια λαδόκολλα και βουρ στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σφίξει η σοκολάτα.
Είναι η δεύτερη φορά που τις κάνω...η συνταγή βγάζει περίπου 40 κομμάτια όπως της φωτογραφίας... έγιναν ανάρπαστες!!!!καλή σας επιτυχία...!!!

Συνταγή από Δημήτρης Σωτηρίου -οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ