Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Εκμέκ κανταίφι νηστίσιμο !!!




ΣΥΝΤΑΓΗ :
Παίρνουμε 500 γραμμάρια κανταΐφι το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και το ανοίγουμε καλά.
Ρίχνουμε πάνω του 250 γραμμάρια μαργαρίνη νηστίσιμη λιωμένη και το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να μουσκέψει.
Το ισιώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδοκοκκινίσει όχι να καεί.
Όταν το βγάλουμε και κρυώσει το τοποθετούμε μέσα στο τάπερ η το αφήνουμε και στο ταψί.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερό,3 ποτήρια ζάχαρη,3 κουταλάκια του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο 3 λεπτά.




ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα καρύδας με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια,1 κουταλιά μαργαρίνη.


ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε 500 γραμμάρια κρύα φυτική κρέμα με 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και 1 βανίλια.

ΑΜΥΓΔΑΔΑ:
Καβουρδίζουμε στο φούρνο για 7 λεπτά στους 200 βαθμούς.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Ρίχνουμε το σιρόπι στο κανταΐφι,κρέμα,σαντιγί,αμύγδαλα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ