Συνταγή-Υλικά-Εκτέλεση:
Κάνουμε 3 η δυο παντεσπάνι.
Παντεσπάνι:
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε 155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,1 βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα σε τσέρκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Οπότε ψήνουμε τα παντεσπάνια και όταν κρυώσουν πολύ καλά τα κόβουμε στην μέση.
Σιρόπι :
Για κάθε παντεσπάνι ισοδυναμεί 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι ζάχαρη βράσιμο 2 λεπτά.
Κρέμα βανίλιας και σοκολάτας :
Ζεσταίνουμε 1 κιλό γάλα με 1 ποτήρι ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπες κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι προηγουμένως τα διαλύσαμε σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Μοιράζουμε την μισή κρέμα σε άλλο μπολ και προσθέτουμε μέσα 130 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος.
Της αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε και μια 2 φακελάκια στιγμής φράουλα σκόνη με κρύο γάλα.
Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο,σιροπιάζομαι βάζουμε κρέμα βανίλιας,πάνω ξανά πάτο σιρόπιασμα κρέμα σοκολάτας ξανά πάτο σιρόπιασμα κρέμα φράουλας ξανά πάτο σιρόπιασμα κ.τλ.
Τέλος χτυπάμε 2 κουτιά μόρφατ μεταλλικό κουτί με 4 κούπες άχνη ζάχαρη ρίχνουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τοποθετούμε γύρω πάνω .
Κάνουμε και τα σχέδια με κουβερτούρα!!!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ