Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ραβανί για απαιτητικούς !!!



Ραβανί για τους απαιτητικούς της γεύσης...!!!

Συνταγή:
6 αυγά με ένα ποτήρι ζάχαρη τα χτυπάω για 5 λεπτά στο μίξερ.
Έπειτα προσθέτω, 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, 1 ποτήρι αλεύρι Γ.ο.χ με ένα μπέικιν πάουντερ, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 2 βανίλιες, 1 στραγγιστό γιαούρτι, ξύσμα από ένα λεμόνι.
Λαδώνω ένα πυρέξ κ ψήνω στους 170 αέρα μέχρι να φουσκώσει κ να πάρει ωραίο χρώμα.
Λίγο πριν βγει το γλυκό φτιάχνω το σιρόπι μου. 3,5 ποτήρια νερό, 2,5 ποτήρια ζάχαρη, ξύσμα ενός λεμονιού.
Μόλις κοχλάζει κατεβάζω από τη φωτιά.
Αφήνω γλυκό κ σιρόπι μέχρι να τους φύγει η πρώτη κάψα κ αφού κόψω το Ραβανί μου το σιροπιάζω. Αφήνω 1-2 ώρες να ρουφήξει το σιρόπι μου, 1 μπάλα βανίλια παγωτό κ απολαύστε .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Litsa Tasos‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ