Υπέροχη αφράτη τέλεια !!!
Υλικά
2 κιλά σπανάκι καθαρισμένο πλυμένο
7 κρεμμύδια φρέσκα σχεδόν ψιλοκομμένα
2 αυγά
φέτα όση θέλετε από 250 γραμ μέχρι 400 ανάλογα ..
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο ή χωριάτικο ή κρούστας ή σπιτικό --εγώ την έφτιαξα με κρούστας εδώ .
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
Βάζω το πλυμένο σπανάκι στην κατσαρόλα και το αφήνω μέχρι να πιει όλα τα υγρά του να στεγνώσει εντελώς.
Αμέσως μετά ρίχνω το λάδι το κρεμμύδι το πιπέρι το αλάτι και ανακατεύω .
Μαγειρεύω για 5 λεπτά.
Αποσύρω από την φωτιά προσθέτω την φέτα τριμμένη με τα χέρια τα 2 αυγά και ανακατεύω καλά.
Αν υπάρχει ζουμί εγώ γυρίζω λίγο την κατσαρόλα και το αδειάζω γιατί θα πανιάσει το φύλλο.
Λαδώνω το ταψί στρώνω ένα φύλλο ,ξαναλαδώνω δεύτερο φύλο και τρίτο πρέπει να εξέχουν για να κλείσουμε την σπανακόπιτα .
Βάζω τα μισά από το πακέτο κάτω και τα άλλα μισά από πάνω λαδώνοντας με το πινέλο ένα ένα ,
Αφού στρώσω τα μισά ρίχνω την γέμιση και αρχίζω να σκεπάζω σουρωτά τα από πάνω λαδώνοντας πάντα ένα ένα .
Το τελευταίο φύλλο το βάζω τεντωμένο και το τυλίγω γύρω γύρω μαζί με τα κάτω να κλείσει καλά.
Χαράσσω την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια περνάω με λάδι την επιφάνεια όλη και την ραντίζω με λίγο νεράκι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ίσα να ψηθούν τα φύλλα πάνω κάτω ...είναι απίστευτη και πολύ γρήγορη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ