Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ρολό με γέμιση Μερέντα και Μαρμελάδα -Θεικό !!!



Από το πιο αφράτο,γευστικό υπέροχο ρολό γεμιστό με μαρμελάδα και μερέντα που θα έχετε φτιάξει !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
5 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
60 ml σπορέλαιο,
1 λεμόνι το ξύσμα του,
80 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
100 γραμμάρια μερεντα,
100 γραμμάρια μαρμελάδα.






Βάζουμε σε δυο μπολ στο ένα τα 5 ασπράδια και στο άλλο τους 5 κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα στην συνέχεια ρίχνουμε με το κουτάλι λίγη λίγη την Ζάχαρης θέλουμε η μαρέγκα όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ να στέκεται.
Συνεχίζουμε σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στην μαρέγκα έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με μαριζ.
Ρίχνουμε το ξύσμα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε δυο δόσεις το σπορέλαιο ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.προθερμασμένο για 15 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε το γυρνάμε σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώσει τοποθετούμε στην μια μεριά μερεντα και στην άλλη μαρμελάδα και το ρολάρουμε!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ