Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Λαδοραβανί (λαδόπιτα) Ηπείρου!!!



Αγαπημένο γλυκό ,παραδοσιακό ,εύκολο ,οικονομικό !!!

Υλικά:
Δύο πακέτα σιμιγδάλι ψιλό των 500 γρ.
1 πορτοκάλι και το χυμό του και το ξύσμα
1 λεμόνι μέτριο και το χυμό και το ξύσμα
4 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
1 βανίλια
1 kg ζάχαρη

Σουσάμι για πασπάλισμα (ή και ζάχαρη-κανέλα )

Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι.
Ανακατεύω με ξύλινη σπάτουλα σε μέτρια με δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη .
Μόλις αρχίζει και κοχλάζει ρίχνω λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύω καλά και χαμηλώνω τη φωτιά.
Θα πήξει πολύ σα το χαλβά και θέλει λίγο δύναμη το ανακάτεμα.
Αφαιρώ απ τη φωτιά
Προθερμαίνω φούρνο στους 190° και σε ένα ταψί 30×40 λαδωμένο καλά ρίχνω το μείγμα το ισιώνω με τα χέρια ή σπάτουλα.
Χαράσσω όπως το μπακλαβά να βγουν ρόμβοι τα κομμάτια ρίχνω σουσάμι και ψήνω μια ώρα να ροδοκοκκινίσει ωραία από πάνω.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Karolina Mega‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ