Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Κοκκινιστό μοσχαράκι !!!





Κλασική απλή συνταγή για ανεπανάληπτο κοκκινιστό  !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι στρογγυλό ή χτένι άπαχο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
ελαιόλαδο
2 ντομάτες πολύ ώριμες ζουπηγμένες με το χέρι ή ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι πιπέρι
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά 
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη


Πλένουμε το κρέας το οποίο έχουμε ζητήσει από το κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε ανακατεύοντας να φύγουν ολα τα υγρά του να στεγνώσει .
Μόλις στεγνώσει ρίχνουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια τα σκόρδα ψιλοτριμμένα και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με ξύλινη κουτάλα πάντα για 5 λεπτά.
Αμέσως μετα προσθέτουμε τις λιωμμένες με το χέρι ή ψιλοκομμένες ντομάτες και μαζί και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε το πιπέρι την ζάχαρη και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε -το αλάτι αργότερα γιατί σφίγγει το κρέας-


Έχουμε ζεστό νερό από τον βραστήρα -έναν ολόκληρο -και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα -να δούμε να το σκεπάζει αρκετά και μαγειρεύουμε ...τώρα εγώ για να γίνει πάρα πολύ μαλακό μόλις σωθεί το πρώτο καυτό νερό προσθέτω το αλάτι και άλλον έναν βραστήρα νερό και το σκεπάζω και το αφήνω να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η σάλτσα του !

* Εγώ προσθέτω κι έναν κύβο - προαιρετικά -
Ο βραστήρας αν δεν έχετε  ισοδυναμεί με 4 ποτήρια του νερού νερό.


Ρύζι βασμάτι αρωματικό

1 ποτήρι του νερού ρύζι
3+1/2  ποτήρια του νερού νερό
1 κύβο ή αλάτι λίγο
λίγο ελαιόλαδο

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί .
Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε  για λίγα λεπτά .
Προσθέτουμε το νερό και τον κύβο η το αλατι .
Μέχρι να τελειώσει το νερό είναι έτοιμο .

Σερβίρουμε το κοκκινιστό με οτι μας αρέσει .

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ