Υλικά
300 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
6 αυγά1
1/4 φλ. γάλα
1/4 κ.γ αλάτιπιπέρι
14 φέτες ψωμί του τοστ λευκό (χρησιμοποίησα Γεύση2 σίτου από τα Μπισκότα Παπαδοπούλου) κομμένο σε μικρούς κύβους
1 1/2 φλ. τσένταρ τριμμένο
1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και προσθέτετε τα 3/4 από το μπέικον.
Το ψήνετε μέχρι να βγάλει το λίπος του.
Αφαιρείτε από το τηγάνι και στεγνώνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Πετάτε ότι έμεινε στο τηγάνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα και το χτυπάτε με τα αυγά.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Ρίχνεται τους κύβους ψωμιού, το ψημένο μπέικον, 1 φλ τσένταρ, τη μοτσαρέλα και 1 κ.σ μαϊντανό. Ανακατεύετε πολύ καλά και σκεπάζετε το μείγμα με μεμβράνη.
Αφήνετε στο ψυγείο για τριάντα λεπτά.
Βουτυρώνετε καλά μία φόρμα με ελάσματα και τη ντύνετε με αντι-κολλητικό χαρτί.
Ρίχνετε το μείγμα και προσθέτετε στην επιφάνεια το ωμό μπέικον και το μισό φλιτζάνι τσένταρ που είχατε κρατήσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να σταθεί για 5-6 λεπτά.
Βγάζετε τη strata από τη φόρμα και πριν τη σερβίρετε τη πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ