Από τα πιο υπέροχα γευστικά Τυρόψωμα με γέμιση από χυλό που θα έχετε φάει !!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
4 κούτες περίπου αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο+ έξτρα για το λάδωμα,
3 κούπες γάλα,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ,
3 αυγά + 1 κρόκο για άλειμμα,
μια κούπα τριμμένη φέτα.
Βάζουμε 2 κούπες γάλα,3 αυγά,και λίγο αλεύρι χτυπάμε με πιρούνι να κάνουμε το χυλό.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά,μισή κούπα γάλα χλιαρό,την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε μισή κούπα γάλα χλιαρό,2 κούπες αλεύρι,το αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι,το σπορέλαιο και ζυμώνουμε να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες.
Συνεχίζουμε τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε 4 φύλλα λαδώνοντάς τα 3.
Τοποθετούμε στα 3 γέμιση στην μέση και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
Κόβουμε σε λωρίδες τα στριφογυρναμε τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα αφήνουμε για 40 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ