Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Χυλοπίτες με κιμά !!!!



Υλικά
1 πακέτο χυλοπίτες -Αγόρασα χωριάτικες αγνές  -
500 γραμ κιμά άπαχο μοσχάρι
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
2  κουταλιές πελτέ ντομάτας
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη
μαϊντανός ψιλοκομμένος 
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά .

τυράκι τριμμένο για το σερβίρισμα 


Χυλοπίτες
Βάζω σε κατσαρόλα νερό αλάτι και λάδι και μόλις πάρει βράσει ρίχνω και μαγειρεύω τις χυλοπίτες .
Τις σουρώνω και δεν βάζω άλλο λάδι και ποτέ βούτυρο ,τα αφήνω μέσα στην κατσαρόλα με το λαδάκι που είχα ρίξει από την αρχή στο βράσιμο.



Κιμάς
Βάζω σε κατσαρόλα το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρω για λίγα λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτω τον κιμά και με την ξύλινη κουτάλα τον ανακατεύω και συγχρόνως τον σπάω να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτω μέσα αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη τον κουρκουμά τον ψιλοκομμένο μαϊντανό  και τον πελτέ και ανακατεύω με την κουτάλα συνεχώς.
Στο τέλος έριξα μέσα και λίγο τριμμένο τυράκι και ανακάτεψα .



Τέλος προσθέτω ζεστό νερό αρκετό και τον αφήνω να βράζει μέχρι να σωθεί το νερό και να μελώσει ο κιμάς να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρω με μπόλικο  τυράκι τριμμένο και σαλάτα .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ