Υλικά
250 γραμ ζάχαρη
6 αυγά
250 γραμ βούτυρο
80 γρ ινδοκάρυδο
110 γραμ αλεύρι απ
1φακελακι μπέικιν
250 γραμ κεράσια
8 κουτ.μαρμελάδα κεράσι
χυμό από 1/2 λεμόνι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.
Χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει ανοιχτόχρωμο.
Προσθέτω το καλά μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ενιαίο.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω προσεκτικά το μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια, στην οποία απλώνω με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα, προσεκτικά, για να μην βυθιστεί στο μείγμα.
Ψήνω το γλυκό για 10 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και απλώνω τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Το ξαναβάζω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 40 – 50 λεπτά. Αφήνω την κερασόπιτα να κρυώσει αρκετά ώστε να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρω.
Ζεσταίνω την υπόλοιπη μαρμελάδα σε ένα μπρίκι για 2 – 3 λεπτά, προσθέτω το χυμό λεμονιού, ανακατεύω και περιχύνω τη ζεστή κερασόπιτα.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ