Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Τυροκροκέτες πεντανόστιμες !!!





Έξω τραγανές και μέσα το τυρί λιώνει στο στόμα!!!
Είναι φανταστικές!!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700-800 γραμμάρια μαλακά ή ημίσκληρα τυριά,γκούντα,έμενταλ
4-5 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι
Αλάτι (δοκιμάζουμε το μίγμα των τυριών πόσο αλμυρό είναι,φυσικά πρώτου βάλουμε τα αυγά)και βάζουμε όσο αλάτι μας αρέσει.





Ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τις τυροκροκέτες,το χαρτί φούρνου το έβαλα ώστε να μην κολλήσουν αυτές που έβαλα στην πάνω σειρά.
Βάζουμε για μισή ωρίτσα στην κατάψυξη,μέχρι να είναι σφιχτό το μείγμα και να πιάνετε άνετα η τυροκροκέτα.
.Βάζουμε ηλιέλαιο να κάψει και τοποθετούμε λίγες κάθε φορά ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και τυχόν κολλήσουν ή διαλυθούν.




Τηγανίζουμε δευτερόλεπτα,ροδοκοκκινίζουν σε κλάσματα δευτερολέπτου,βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Δεν αλευρώνουμε,δεν βάζουμε τίποτα εξωτερικά.
!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Μαρία Λαρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ