Γαλακτομπούρεκο με κρέμα μουχαλεμπί !!!
Κρέμα🍮
1750ml γάλα 🍼
275 γρ. ζάχαρη
175 γρ. ρυζάλευρο🍚
75 γρ. κορν φλάουερ🌽
1 βανίλια
Βάζω το μισό γάλα 🍼στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να χλιαρίνει.
Σ' ένα μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα κρύο, ρίχνω το ρυζάλευρο🍚 και το κορν φλάουερ🌽 και τα διαλύω.Τα προσθέτω στη κατσαρόλα με το χλιαρό γάλα🍼 κι ανακατεύω συνέχεια με σύρμα μέχρι να πήξει.
Σιρόπι
1/2 κούπα νερό🥛 με 1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. γλυκόζη ή μισό λεμόνι🍋, ακέρωτο και κομμένο σε 2 κομμάτια.
Βράζουμε για 3'.
Εάν σας αρέσει πολύ σιροπιαστό, διπλασιάστε τις ποσότητες.
Για το ταψάκι μου 22χ32 λιώνω 1/2 πλάκα βούτυρο 125 γρ. και στήνω το γαλακτομπούρεκο βουτυρώνοντας και βάζοντας 5 φύλλα κάτω, στη μέση τη κρεμα🍮 μουχαλεμπί κι από πάνω τ' άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα .
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180°C για 30'⏰.
Πριν το ψήσουμε χαράζουμε 🔪 τα φύλλα σε κομμάτια, πράγμα που εγώ το ξέχασα.😊
Σε μεγάλο ταψί εννοείται διπλασιάζονται οι ποσότητες, εκτός αν δεν θέλετε το γλυκό🍰 σας να είναι ψηλό αλλά χαμηλό σαν μπουγάτσα.
Το καλοκαίρι🏖 του πάει πολύ παγωτό🍨 βανίλια και σαντιγί εκτός από καφέ ☕.
H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Maria Sotiraki ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ