Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι!!!



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σταφύλια (ζυγίζουμε τι ρώγες)
700 γρ. ζάχαρη*
350 ml νερό
½ λεμόνι, χυμός
Εκτέλεση
Εγώ έκανα 9 κιλά σταφύλι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τις ρώγες από τα τσαμπιά και αφαιρούμε προσεκτικά τις φλούδες, πράγμα που όμως δεν είναι απαραίτητο αν το σταφύλι είναι λεπτόφλουδο.
Με χοντρή βελόνα, πολύ προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν οι ρώγες, αφαιρούμε τα κουκούτσια. Εναλλακτικά, χωρίς να βγάλουμε τις φλούδες, ρίχνουμε τις ρώγες σε ασβεστόνερο για 3-4 ώρες και κατόπιν τις ξεπλένουμε πολλές φορές με μπόλικο Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σουλτανίνα.





Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και, μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τις ρώγες και αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά, ενώ ξαφρίζουμε το γλυκό.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ανάποδα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Μαρία ΔεμερτζήΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ