Νηστίσιμο δροσερό γλυκάκι συνταγή αγαπημένης φίλης-- της κυρίας Gianna Douka-- Μοναχής από την Ιερά Μονή Ευαγγελίστρια Ιέρακος Λακωνίας.
Συνταγή-Υλικά:
Για το συγκεκριμένο πυρέξ χρησιμοποιώ 25 φρυγανιές (για δύο στρώσεις) .
Φτιάχνω ένα σιρόπι με 2 κούπες νερό και 1κούπα ζάχαρη και μια φλούδα λεμόνι για 5 λεπτά βράσιμο.
Ετοιμάζω σε μια άλλη κατσαρόλα την κρέμα μου:
1 λίτρο γάλα σόγιας αμυγδάλου ή απλό και ρίχνω 9 κουταλιές κοφτές corn flour με 1κουπα ζάχαρη και μια κουταλίτσα βανίλια.
Ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει.
.Όταν είναι έτοιμη προσθέτω μέσα στη κρέμα κομμάτια μικρά κομματάκια ανανά και ανακατεύω..
Υστέρα στρώνω τις φρυγανιές βάζω πάνω τους σιροπάκι και ύστερα κρέμα-ξανά πάλι άλλη μια στρώση το ίδιο.
Και στο τέλος γαρνίρω με κομμάτια ανανά....Έτοιμο για το ψυγείο και καλή μας όρεξη!!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Gianna Douka-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ