🍊Ένα πολύ απλό κέικ πορτοκάλι αλλά τόσο αφράτο και μυρωδάτο....Μου θυμίζει μανούλα.....😋😋
Αφράτο κέικ Βανίλια πορτοκάλι....🍊
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ φαρίνα (Το κοσκινίζω το αλεύρι βγαίνει πιο αφράτο) ,
420γρ κρυσταλλική ζάχαρη,
250γρ βούτυρο ή Βιτάμ πλάκα,
125μλ γάλα φρέσκο,
125 μλ χυμό πορτοκάλι ,
5 αβγά χωρισμένα,
2 βανιλέτες ,
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
και μια πρέζα αλάτι.
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει,προσθέτω ένα ένα τους κρόκους από τα αβγά,(τα ασπράδια τα χτυπάω σε μαρέγκα,και τα προσθέτω στο τέλος με πολύ απαλές κινήσεις με τη σπάτουλα).
Ρίχνω τη βανιλέτα το ξύσμα και προσθέτω εναλλάξ φαρίνα με γάλα και χυμό πορτοκάλι,και τέλος τη μαρέγκα.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ..
Βουτυρώνω και αλευρώνω παρά πολύ καλά το ταψάκι μου ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 αντιστάσεις τελευταία σχάρα.
(Εγώ έχω βάλει κι ένα κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη μου αρέσει πολύ το άρωμα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Εύη ΡουσσοπούλουΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ