Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Κέικ πορτοκάλι !!!



Έτοιμο και το κεικάκι μας με πορτοκάλι και βούτυρο αγελάδας!!!!



YΛΙΚΑ
500γρ.φαρίναπ
5αυγα
400γρ.περίπου βούτυρο
2-3βανιλιες
2πορτοκαλια και το ξύσμα και τον χυμό τους
Μισό νεροπότηρο γάλα
Λίγο κανέλα (ίσα ίσα στην μύτη του μαχαιριού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά
Στην συνέχεια βάζουμε έναν έναν τους κρόκους
Ετοιμάζουμε την μαρέγκα
Βάζουμε τις βανίλιες,την κανέλα και το ξύσμα
Εναλλάξ το γάλα,τον χυμό και το αλεύρι και στο τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας την με ένα κουτάλι πολύ σιγά μην μας ξεφουσκώσουν τα αυγά
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180βαθμους πάνω κάτω αντίσταση
Ξέχασα να σας πω ότι όλα τα υλικά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΝΗ‎ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ