ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια νερού γάλα φρέσκο χλιαρό,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο χλιαρό,
1 φακελάκι μαγιά ξερή,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 ασπράδι αυγού,
1 αυγό,
1 κιλό περίπου αλεύρι φαρίνα απ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το σπορέλαιο, την ζάχαρη,την μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το αλάτι,το ασπράδι,το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 2 ώρες.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρώς.
Την κόβουμε σε κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπάλες τις οποίες μπάλες τις τοποθετούμε σε τάπερ και τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια τις ανοίγουμε φιλαράκια.
Τοποθετούμε φυλλαράκι βουτυρώνουμε πάνω του βάζουμε 2 φυλλαράκι βουτυρώνουμε,πάνω βάζουμε 3 φυλλαράκι βουτυρώνουμε τέλος 4 φυλλαράκι.
Οπότε αυτό το ανοίγουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε το κόβουμε τρίγωνα κομμάτια τοποθετούμε φέτα στην άκρη τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτέ.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντίστασις μεσαία σχάρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!
Συνταγή κ φωτό από Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!