Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Εκμέκ κανταίφι !!!!




ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ;;;;;;;;;;;ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!ΨΗΜΕΝΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ!!!ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΐΦΙ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
300 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
Βουτυρώνουμε με τα 50 γρ το ταψί το ρηχό της κουζίνας μας
Τοποθετούμε μέσα το κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά
Ρίχνουμε πάνω του λιωμένο χλιαρό το βούτυρο(250 γρ) και το ανακατεύουμε με τα.χέρια καλά
Θέλουμε να μουσκευτεί καλά όλο
Το ισιώνουμε καλά και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς να κοκκινίσει καλά όχι να καεί
Το βγάζουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα
Την επομένη εάν δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας βάζουμε πλαστικά γάντια
Παίρνουμε το κανταΐφι και το τοποθετούμε στο τάπερ η στο ταψί μας(νούμερο 30)
Το ανακατεύουμε και το ισιώνουμε
Το αφήνουμε στην άκρη

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε 1 λεμόνι το χυμό του
Το κατεβάζουμε από την εστία και το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
Στην συνέχεια σιροπιάζομαι το κανταΐφι με κουτάλα σιγά σιγά

 ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με 125 γρ ζάχαρη να ζεσταθεί
Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστά γάλα
Ανακατεύουμε και όταν πήξει  κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Οταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και βάζουμε μέσα 1 κούπα χτυπημένη σαντιγί
Ανακατευουμε απαλά με μαρίζ και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο κανταΐφι

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
Την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!

Eκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!