Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Κωκ ταψιού !!!


ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΛΥΚΑΙΝΟΜΑΣΤΕ!!!
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΟΥΠΕΡ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ,αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα αλευρι βανιλια και ανακατευουμε απαλα μα μαριζ!
Τοποθετουμε το μειγμα στην λαδοκολα στο ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις για 30 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Οταν το βγαλουμε και κρυωσει το κοβουμε!



ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 2 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλο γαλα,
1 κουπα τσαγιου ζαχαρη,
4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,
2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
2 κροκους αυγων,
2 κουταλιες της σουπας βουτυρο


ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 250 γρ βουτυρο,250 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,60 γραμμαρια κακαο,20 γρ γαλα φρεσκο και το βραζουμε 2 λεπτα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε τον ενα πατο σιροπιαζουμε τοποθετουμε κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου και ριχνουμε το γλασσο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!