Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ψωμάκι σε 10 λεπτά !!!



Φτιάξτε χωρίς καθόλου κόπο αυτό το πραγματικά πολύ ωραίο φουσκωτό πεντανόστιμο ψωμάκι -προσωπικά δεν το πίστευα οταν άνοιξα την γάστρα !!!

Υλικά -Εκτέλεση
 ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 50 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ .
Παίρνουμε ένα ταψί και στην πλευρά που είναι προς το σώμα μας βάζουμε από κάτω κάτι που να το σηκώσει λίγο να είναι κατηφορικό.
Στην πλευρά που είναι προς το σώμα μας την ανηφορική δηλαδή ,αδειάζουμε ένα κιλό αλεύρι οτι τύπου μας αρέσει ,εγώ έβαλα αλεύρι για ψωμί ..
Επάνω σπο αλεύρι ρίχνουμε και 2 κουταλιές τις σούπας κοφτές αλάτι.
Στο κάτω μέρος του ταψιού ρίχνουμε 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 φακελάκια μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε λίγο με το χέρι να ομογενοποιηθούν  .
Εδώ σε αυτό το νερό μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε οτι μας αρέσει πχ κοπανισμένη μαστίχα,ή γλυκάνισο,ή ότι άλλο θέλετε .


 Τώρα με το ένα χέρι αρχίζετε να μουσκεύετε το αλεύρι δηλαδή τραβάτε το χλιαρό νερό πρός το αλεύρι ,θέλουμε να ανακατευτούν τα υλικά μας μαζί .


 Μόλις μαζεύτεί όλο το αλεύρι με το νερό θα γίνει μία ζύμη .
Αυτήν την ζύμη λαδώνουμε το χέρι μας και την ποτίχζουμε με λίγο λαδάκι που έχουμε κοντά μας .
Την κάνουμε σαν μπαλίτσα την μαζεύουμε και ...


Βάζουμε στην γάστρα ελάχιστο λαδάκι στην επιφάνεια και ραντίζουμε με σουσάμι .
Επάνω από το σουσάμι τοποθετούμε την ζύμη η οποία δεν θα πιάσει το ταψί ,εμείς την βάζουμε στην μέση χωρίς να την ανοίξουμε οπως το ακουμπάμε απλώνει μόνο της οπως την βλέπετε στην φωτογραφία.



Σκεπάζουμε την γάστρα και την τοποθετούμε μέσα στον φούρνο .
Την αφήνουμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ για 50 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ..

 δυναμώνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και το ψωμάκι μας είναι έτοιμο .. μην φοβηθείτε  το δοκίμασα και σας το λεω εγγυημένα .Ενα ψωμάκι φουσκωτό περίπου 6 πόντους με τραγανή κόρα χωρίς καθόλου κόπο !


Δοκιμάστε το και θα το φτιάχνετε συνέχεια !!!

Φωτό εκτέλεση από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ την συνταγή την φτιάχνω  χρόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .