Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Τούρτα αμυγδάλου !!!


Απο την ωραιοτερη,ευκολη,γευστικη,υπεροχη αφρατη ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια.

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις κοσκινισμενο το αλευρι-βανιλια και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!
Τοποθετουμε το μειγμα στο ταψι 30" νουμερο μεσα λαδοκολα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για 35 λεπτα!
Το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου με 1 ποτηρι ζαχαρη για 4 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει!

ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 100 γρ ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ,2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει τοην κατεβαζουμε και προσθετουμε 2 βανιλιες και 2 κουταλιες της σουπας βιταμ!
Οποτε βαζουμε το ενα παντεσπανι στο ταψι σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλι ριχνουμε την κρεμα ζεστη τοποθετουμε πανω στην κρεμα αμυγδαλο φιλε κλεινουμε με το αλλο παντεσπανι το σιροπιαζουμε και χτυπαμε 2 φακελακια σκονη γκαρνι με 1 μιση ποτηρι γαλα φρεσκο και την τοποθετουμε πανω!
Διακοσμηση αμυγδαλο!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!