Λαδορεβανί Αγρινίου έτοιμο για να μπει στον φούρνο !!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ
1 κιλο ζαχαρη
1 και 1/2 ποτηρι(του νερου) λαδι καλο
1πακετο (500γρ) ψιλο σιμιγδαλι
1 πακέτο (500γρ) χοντρό σιμιγδαλι
6 ποτηρια νερο
Χυμο απο 1 λεμονι και το ξυσμα του,
γαρυφαλα,
κανελα σκονη,
ζαχαρη αχνη,
αμυγδαλο ολοκληρο καβουρδισμενο (χωρις τη φλουδα, αναλατο).
Ενωνω σε φαρδια κατσαρολα το λαδι, το νερο και τη ζάχαρη και οταν αρχιζει να παρει βραση χαμηλωνω στο 5 και προσθετω τα αναμειγμενα σιμιγδαλια.
Ανακατευω συνεχεια να μην πιασει απο κατω, μεχρι να ξεκολαει απο τα τοιχωματα.
Προς το τελος προσθετω χυμο και ξύσμα.
Λαδωνω ταψι μεγαλο, απλωνω πατωντας το με ξύλινη κουτάλα και τέλος με την παλαμη μας.
Κοβω μπακλαβαδωτα.
Σε καθε κομματι βαζω ενα ολοκληρο αμυγδαλο και διπλα του ενα μοσχοκαρφι.
Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο, στον αερα, στους 180 βαθμους μια ωρα και μετα βαζω και πανω κατω αντιστάσεις στους 200 βαθμους.
Πρεπει να ξεροψηθει.
Οταν το βγαλετε φαινεται μαλακο, αλλα οταν κρυωσει ειναι ολα ταλςφτα, ειδικα οι γωνιες.
Οταν κρυωσει καλα πασπαλιζω με κανελα τριμμενηκαι τελειωνω με αχνη.
Μπορειτε να παραλειψετε την αχνη, αμυγδαλα, γαρυφαλα κανελα και να το ψησετε βαζοντας πανω του σουσαμι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ.
Εκτέλεση συνταγή από κ.Maria Stamouli-Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!