Γεμιστά Καταπληκτικά !!!!
ΥΛΙΚΑ.
ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζάνα κολοκυθάκι ,ότι σας αρέσει γεμίζετε
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό 2 κουτ.σούπας κοφτές
φρέσκο,μαϊντανό,ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
ρύζι Καρολίνα ποσότητα όσα κομμάτια γεμιστά θα μετρήσετε 1 κουταλιά γεμάτη για το καθένα
αλάτι πιπέρι
λαδάκι μπόλικο στα γεμιστά πάντα
λίγη ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
φρυγανιά τριμμένη
λίγο κουρκουμά 1/2 κουτ γλυκού -προαιρετικά -εγώ βάζω σε ολα τα φαγητά μου κάνει καλό-
εγώ ξύνω με το μαχαίρι και ένα κύβο αν δεν θέλετε μην το προσθέσετε αλλά δίνει νοστιμιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω καλά ότι έχω προγραμματίσει να γεμίσω ,τα ανοίγω και κρατάω την ψίχα από τις ντομάτες λίγη ψίχα από το κολοκυθάκι αν βάλω λίγη ψίχα από την μελιτζάνα αν βάλω-εδώ δεν έβαλα-
Τα τοποθετώ στο ταψί σε ωραία διάταξη.
Σε ένα μπολ τρίβω την ψίχα από τις ντομάτες τρίβω από το κολοκύθι τρίβω απ την μελιτζάνα-λίγη ποσότητα από αυτά-
Προσθέτω τον δυόσμο ψιλοκομμένο ,μαϊντανό, τα κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη από το χοντρό μέρος,το σκόρδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και μετράω πόσα κομμάτια είναι πχ είναι 17? βάζω 17 κουταλιές γεμάτες τις σούπας ρύζι [συμβουλή της θείας μου] κι έρχεται ακριβώς η γέμιση !!
Βάζω μπόλικο λάδι να είναι από πάνω να πλέει θέλει πολύ λάδι γιατί αν δεν βάλουμε πολύ υπερισχύουν τα υγρά από τα λαχανικά και γίνονται νερόβραστα .
Ανακατεύω όλα μαζί αφήνω κάνα 10λεπτο να δέσουν τα υλικά ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ .
Μετά γεμίζω τα γεμιστά και ότι περισσέψει μέσα στο μπολ από την γέμιση- που συνήθως περισσεύει ελάχιστο - κόβω πατάτες κυδωνάτες βάζω αλάτι πιπέρι λίγο λάδι λίγο κουρκουμά και ανακατεύω και ρύζι λίγο να έχει περισσέψει δεν πειράζει ρίξτε τις πατάτες και ανακατέψτε τες Γίνονται πολύ νόστιμες και δεν ξεραίνονται .
Τις τοποθετώ ανάμεσα στα γεμιστά,αλλά και σε ένα σημείο τις περισσότερες στο ταψί όπως βλέπετε και γίνονται πολύ πιο ωραίες δεν στεγνώνουν .
Ρίχνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη από πάνω να πάει παντού γιατί κάνουν έτσι μια ωραία κρούστα, σκεπάζω με λαδόκολλα και ψήνω αέρα στους 200 βαθμούς ,
Σε καμία ώρα το ξεσκεπάζω και τα αφήνω να τα δω να ροδοκοκκινίζουν από πάνω ,δοκιμάζω ΄λίγο ρυζάκι να δω αν ψηθήκανε .
Αν βάλετε κολοκυθάκια η μελιτζάνες ,όταν τα βάλετε στο ταψί πριν τα γεμίσετε άδεια με ένα πιρούνι να τα τρυπήσετε εδώ κι εκεί γύρω γύρω για να ψηθούν καλά και μετά τα γεμίζετε ..Νομίζω ότι θα είναι από τις λίγες φορές που θα έχετε φάει τόσο νόστιμα γεμιστά!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ