Είναι όνειρο !!! Φωλιές σιροπιαστές με μερέντα !!!
Υλικά
1 πακ. φύλλο κρούστας (500 γρ)
1 κούπα περίπου λιωμένο βούτυρο
Μερέντα για να γεμίσω τις φωλίτσες
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 κ σ χυμός λεμονιού
Φωλιές
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε σιγά σιγά να μη σκιστούν.
Αλείφουμε κάθε φύλλο με το βιτάμ(εγώ έβαλα καλό αγελαδινό), όχι πάρα πολύ όμως.
Τυλίγουμε σε ρόλο με μια βελόνα πλεξίματος και τα σουρώνουμε.
Έπειτα τα κόβουμε στη μέση κ κάνουμε τις φωλίτσες, άκρη με άκρη και τις κλείνουμε, κολλώντας τις άκρες, όσο μπορούμε δηλαδή.
Να ξέρετε θα σας εκνευρίσει λίγο αυτό το σημείο.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν.
Εγώ τα άφησα όλο το βράδυ σκεπασμένα με μια πετσέτα.
Σιρόπι
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν μια βράση κ σιροπιάζομαι τις κρύες φωλίτσες με το καυτό σιρόπι.
Μόλις κρυώσουν τελείως βάζουμε Μερέντα. Εγώ έβαλα και λίγο φραουλιτσες πάνω 🍓🍓🍓
Εκτέλεση φωτό από Evi G. Veltsiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ