Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Τσουρέκια αφράτα υπέροχα ,γεμιστά !!!



ΣΠΕΣΙΑΛ, ΥΠΕΡΟΧΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ!!!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ:
2 κιλα αλευρι+ λιγο στον παγκο,
200 γραμμαρια μαγια νωπη,
1 ποτηρι ζεστο νερο,
3 ποτηρια ζαχαρη,
10 αυγα,
200 γραμμαρια βουτυρο ζεστο λιωμενο,
λιγο αλατι,
4 κουταλιες της σουπας σπορελαιο,
4 πορτοκαλια το ξυσμα τους,
1 ποτηρι καυτο γαλα φρεσκο,
4 βανιλιες,
1 σακουλακι κακουλε,
1 σακουλακι μαχλεπι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ βαζουμε το νερο και την μαγια και ανακατευουμε ριχνουμε αλευρι να γινει πηχτος χυλος!
Το σκεπαζουμε να φουσκωσει!
Σε λεκανιτσα βαζουμε την ζαχαρη,το αλατι,τα μυρωδικα,το σπορελαιο και τα ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το καυτο γαλα και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε ενα ενα τα αυγα και ανακατευουμε με συρμα!
Προσθετουμε την μαγια σιγα σιγα και ανακατευουμε!

Τελος σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε!
Στο τελος σιγα σιγα το βουτυρο!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 3 ωρες!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο την ζυμωνουμε ελαφρως!
Κοβουμε κομματια και κανουμε κορδονια τα οποια κορδονια τα ανοιγουμε με τον πλαστη σε λωριδες τοποθετουμε γεμιση καστανο και τα κλεινουμε και ανα 3 κορδονια φτιαχνουμε την πλεξουδα!
Το ιδιο και με την μερεντα!
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα και τα αφηνουμε για 1.ωρα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο νερο και τα αφηνουμε σκετα μερικα και τα υπολοιπα οτι θελουμε σουσαμι-αμυγδαλο!
Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους αντιστασεις προθερμασμενο για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο!!!!

Εκτέλεση συνταγή από  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!