Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Τσουρέκι αλμυρό !!!



ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΠΟΛΥ ΚΟΡΔΟΝΑΤΟ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ:
500 γρ αλευρι φαριναπ,
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 αυγο,
1 ποτηρι γαλα ζεστο φρεσκο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
φετες κασερι,
φετες μορταδελα!!!!!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανη το αλευρι,την μαγια,την ζαχαρη και ανακατευουμε με το χερι!
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-σπορελαιο-αυγο και ανακατευουμε με συρμα!
Παιρνουμε απο το αλευρι λιγο λιγο και ριχνουμε στο μιγμα ριχνουμε και το αλατι ζυμωνουμε σε αφρατηνζυμη!
Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Στην συνεχεια την βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την ανοιγουμε ενα φυλλο!
Αυτο το φυλλο το κοβουμε σε 3 λωριδες!


Τοποθετουμε πανω στις λωριδες φετες μορταδελα-κασερι και τις κλεινουμε!
Στην συνεχεια τις πλεκουμε και τοποθετουμε το τσουρεκι στην λαδοκολα!
Το αφηνουμε 1 ωρα!
Τελος το αλειφουμε μενκροκο αυγου και ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!