Αφράτη Τυρόπιτα στο Τσακ Μπαμ!(Συνταγή από Φούρνο πολύ παλιά παραδοσιακή )
ΥΛΙΚΆ
730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
20 γρ μπέικεν πάουντερ
250 γρ βούτυρο
1 κτσ αλάτι
330 μλ ανθρακούχο νερό
400 γρ τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
2 κτσ γάλα
1 κρόκο
ταψί=38 εκ.
Ingredients
730 g all purpose flour
20 g baking powder
250 g butter
1 tbsp salt
330 ml sparkling water
400 g Greek feta cheese
Olive oil
2 tbsp milk
1 yolk
Pan=38 cm
GERMAN
ZUTATEN
730 g Allzweckmehl
20 g Backpulver
250 g Butter
1 EL Salz
330 ml Mineralwasser
400 g griechischer Feta
Olivenöl
2 EL Milch
1 Eigelb
Pfanne = 38 cm
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή και σε 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικεν μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 330 μλ ανθρακούχο νερό. Ανακατεύουμε ελαφρώς και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Έπειτα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 2 κομμάτια. Σε ένα ταψί 38 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ένα κομμάτι της ζύμης. Μόλις το ανοίξουμε καλά ρίχνουμε τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Μόλις το ρίξουμε βάζουμε πάνω από το τυρί φέτα κομματάκια βούτυρο. Συνεχίζουμε και με έναν πλάστη ανοίγουμε το δεύτρο κομμάτι της ζύμης. Αφού το βάλουμε μέσα στο ταψί με το χέρι μας σχηματίζουμε τα κομμάτια της πίτας . Έπειτα αλείφουμε την πίτα με 2κτσ γάλα+1 κρόκο. Μόλις την αλείψουμε την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη παντανόστιμη και τόσο εύκολη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση θέλετε. Είναι πανεύκολη που μέσα σε λίγη ώρα έχετε έτοιμη σπιτική πίτα για σας την οικογενειά σας και τους καλεσμένουσ σας!!!Καλή σας επιτυχία!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> : https://youtu.be/kv3yvNRF-3c