Πανεύκολοι και πεντανόστιμοι !!!
Υλικά για 8 ανθούς
10 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
300 φέτα κομμένη σε κυβάκια μικρά
200 γραμ τυρί γραβιέρα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Υλικά για το κουρκούτι
8 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
1 κουτάκι μπύρα 500 ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bγάζουμε με προσοχή μην μας σπάσουν οι ανθοί από μέσα το άνθος και κόβουμε το κοτσανάκι.
Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει τα τυριά κομμένα κυβάκια με τον μαιντανό .
Τα ανακατεύουμε και γεμίζουμε όλους τους ανθούς .
Τους κλείνουμε σαν μπαλίτσα.
Τους ετοιμάζουμε όλους .
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι και την μπύρα ,τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να γίνει λείος χυλός -θέλουμε να είναι πηχτός σαν μέλι -
Βάζουμε σε βαθύ σκεύος σπορέλαιο να κάψει.
Παίρνουμε έναν έναν τον γεμιστό ανθό και με το χέρι -τον σφίγγουμε- τον βουτάμε μέσα στο χυλό και μετά αμέσως σε καυτό σπορέλαιο.
Κάνουμε το ίδιο για τους υπόλοιπους και γρήγορα γρήγορα τους γυρνάμε μην αρπάξουν.
Βγάζουμε τα λουκουμαδάκια μας πλέον από το τηγάνι όταν γίνουν χρυσοκίτρινοι και τους τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας σερβίρουμε παρέα με τζατζίκι κι αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και απολαμβάνουμε τραγανούς πεντανόστιμους τέλειους... λουκουμάδες με ανθούς !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
* Ιδιο κουρκούτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με οτιδήποτε λαχανικό π.χ μελιτζάνα κολοκυθάκι κ.τ.λ .
Εδώ στην παρακάτω φωτογραφία περίσσεψε κουρκούτι και το τηγάνισα σκέτο κουταλιά κουταλιά και πασπάλισα με κεφαλογραβιέρα ..γιατί δεν πετάμε τίποτα !!!
Επίσης σε περίπτωση που σας περισσέψουν τυριά μαιντανός και κουρκούτι ρίξτε τα τυριά μέσα στο κουρκούτι ανακατέψτε και με κουτάλι παίρνετε κουταλιά κουταλιά και τηγανίζετε .