Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Τουλουμπάκια !!!


Nikos AE‎

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ !!!

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι. Βράζει για 10 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Αφήνω να κρυώσει.
Για τη ζύμη:

2 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνι αλεύρι (γοχ)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 αυγά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

. Βάζω όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ζύμη.
. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ και αφήνω τη ζύμη να κρυώσει.
. Όταν κρυώσει, χτυπάω με μίξερ ή χέρι, ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
. Βάζω ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3).
. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω με κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια 4 cm. (φωτογραφία στα σχόλια)
Τα γυρίζω (τουμπάρω) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος.
Κρατάω τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.
Τα μεταφέρω καυτά στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά και τα βγάζω. (φωτογραφία στα σχόλια)

*Τα φλυτζάνια μου 250ml
Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια.

Συνταγή από κ. Nikos AE