Κεκάκι βανίλια, κακάο, ζάχαρη καρύδας, και πορτοκάλι !!!!🍊🥥
Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελαφρύ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 🥥
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
3 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ. μπέικιν
3 κόφτες κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά...(την οποία την έχουμε χτυπήσει στο μούλτι να γίνει πιό άχνη για να λιώσει εύκολα...)
Ρίχνουμε τμηματικά τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν που το έχουμε κοσκινίσει, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.... αφήνοντας 2-3 κουταλιές για να αραιώσουμε το μείγμα με το κακάο...σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και ανακατεύουμε με το κακάο και το χυμό πορτοκαλιού που κρατήσαμε...
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, και ρίχνουμε το μείγμα εναλλάξ με το μείγμα κακάου...
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς 50 λεπτά περίπου... Ανάλογα το φούρνο✓
Συνταγή φωτογραφία από κ. Marina Hatzidaki-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!