Το μετρημα των υλικων γινεται με το ιδιο ποτηρι!
ΥΛΙΚΑ:
3 ποτηρια αλευρι φαριναπ(250ml),
μισο ποτηρι σπορελαιο,
2 ποτηρια νερο,
6 κ.σ.κακαο,
1 βανιλια,
μια πρεζα αλατι,
μισο κουταλακι του γλυκου σοδα,
100 γρ νιφαδες σοκολατας,
2 ποτηρια ζαχαρη,
1 κ.σ.ξυδι!!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το νερο-σπορελαιο-σοδα-ζαχαρη-βανιλια και ανακατευουμε παρα πολυ καλα με συρμα να λιωσει η ζαχαρη!
Ριχνουμε κοσκινισμενα,τις νιφαδες κακαο-αλευρι-μια πρεζα αλατι σιγα σιγα και ανακατευουμε μεχρι το μείγμα να γινει λιγο ποιο σφιχτο απο οταν φτιαχνουμε το μείγμα κεικ!
Βουτυρωνουμε πολυ καλα την φορμα η το ταψι μας (26 ν) ριχνουμε το μείγμα μεσα το ισιωνουμε και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!
Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα!
Ελέγχουμε με.ενα ξυλακι απο σουβλακι εαν ειναι ενταξει!
Οταν την βγαζουμε αφηνουμε να κρυωσει!
ΓΛΑΣΣΟ:
Λιωνουμε 250 γρ κουβερτουρα με λιγο λαδι!
Και το ριχνουμε πανω στην κρυα σοκολατοπιτα!
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΙΡΟΠΙΑΣΟΥΜΕ!!!
Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!