Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Γλυκό μελιτζανάκι !!!!



ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΙΝΖΑΝΑΚΙ!
Αυτή την εποχή....υπάρχουν άφθονα.... μικρά.. τρυφερά μελινζανάκια! Ας τα αξιοποιήσουμε κάνοντας τουρσί ή γλυκό....
Συνταγή
30 μικρα τρυφερά μελινζ.
1 κιλό και μια κουπα ζαχαρη...
2 1/2 κουπα νερο..
2 βανίλιες
3.κ.σ.λεμόνι
30 μοσχοκάρφια και αμυγδαλάκια καβουρδισμ.

Καθαρίζουμε τα μελινζ..όπως τις μπαμιες...κανουμε μια μικρη σχισμη....τα πλένουμε και τα βραζουμε 3 φορες απο 10 λεπτα να ξεπικρισουν και να μαλακωσουν...
Βραζουμε το σιρόπι να λιώσει η ζαχ.καρφώνουμε απο 1 γαρυφαλο και 1 αμυγδαλακι στη σχισμή και βραζουμε 5 λεπτα...
Την αλλη μερα βραζουμε αλλα 10 λεπτα να δεσει ...ριχνοντας τη βανιλια και το χυμό...
Εμενα μου αρεσει το μελινζανακι με τη φλουδα μικρο και τρυφερο! Ειναι πιο γευστικο.!
Αν καποιος θελει να το καθαρισει πρεπει να το βαλει στο ασβεστονερο ή αρκετη ωρα σε λεμονι να μη λιωσει.. Επισης αν θελουμε ωραιο πρασινο χρωμα το πρωτο βρασιμο το κανουμε με ενα κομματακι (σαν ρεβυθι) γαλαζοπετρα.

Συνταγή φωτογραφία από κ. Ρουλα Λυρου‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ