ΑΦΡΑΤΗ,ΕΥΚΟΛΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ(250 ml):
5 αυγα,
μιση κουπα ζαχαρη,
1 κουπα ψιλοκομμενα καρυδια,
1 κουπα και ακομα μιση αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 κ.γ μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1,5 μιση κ.γ.κανελα,
μισο κ.γ.γαρυφαλο.
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν !
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε με μαριζ!
Ριχνουμε το μπεικιν-βανιλια-κανελα-γαρυφαλο και τελος απαλα τα καρυδια και ανακατευουμε απαλα μην ξεφουσκωσουμε το μείγμα!
Λαδωνουμε καλα το ταψι μας η το πυρεξ (28 η και 30ν) ριχνουμε το μείγμα το ισιωνουμε απαλα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 με 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 κουπες νερο με 3 κουπες ζαχαρη το χυμο μισο λεμονιου για 4 λεπτα αφου αρχινάει ο βρασμος!
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου 5 λεπτα και σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!
Συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!