Το καλύτερο νηστίσιμο γλυκάκι της περιοχής μας είναι η νόστιμη λαδοραβανί!!! Δεν λείπει ποτέ τον Δεκαπενταύγουστο! Όλο και κάποιος φίλος ή συγγενής θα περάσει για κέρασμα!
Θα χρειαστούμε:
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι -λεμόνι
1κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερού σχεδόν ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτ.και 1 λεμόνι
3 βανίλιες
Λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Μισό κιλό σιμιγδάλι.χοντρό
Μισό κιλό σιμιγδάλι. Ψιλό
3κ.σ.αλεύρι..
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 6 πρώτα υλικά και αφήνουμε να βράσουν να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα σιμιγδάλια και το αλεύρι..
Οταν βράσει η κατσαρόλα ρίχνουμε βροχηδόν τα σιμιγδάλι.
Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Είναι έτοιμο όταν το μείγμα ξεκολλά από την κουτάλα σε 3-4 λεπτά....
Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί νο 36 το στρώνουμε όμορφα κόβουμε κομμάτια και τοποθετούμε τα αμύγδαλα..
Φωτό από κ. Κατερίνα Κατσαρού .
Ψήνουμε 1 ώρα αφού πρώτα το χαράσουμε σε 220 β.περίπου....να ροδίσει..
Αν θέλουμε όταν κρυώσει βάζουμε ζάχαρη και κανέλα.!
Συνταγή φωτογραφία από κ. Ρουλα Λυρου-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!