Μπισκότα βουτύρου σε σχήμα φύλλου!!! Πραγματικά πολύ νόστιμα λιώνουν στο στόμα !!!
Υλικα:
250 γρ.βιταμ με βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου(εβαλα μονο βουτυρο αγελαδινο)
1/2 φλ.τσαγιου σπορελαιο
200 γρ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο
1/2 κ.γ.αλατι
1/2 φλ.τσαγιου κορν φλαουερ
1 βανιλια
Ξυσμα απο ενα λεμονι(εβαλα πορτοκαλιου μας αρεσει περισσοτερο)
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.(μου πηρε λιγο παραπανω απο 450γρ αναλογα το αλευρι.)
1 πλακα σοκολατα κουβερτουρα +1 κ.σ.σπορελαιο.
Με το συρμα ανακατευουμε καλα το βιταμ,το σπορελαιο ,την αχνη,το αυγο και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Προσοχη δεν βαζουμε μπεικιν .
Τη αφηνουμε για 10 λεπτα να ξεκουραστει.
Παιρνουμε μια ποσοτητα οσο ενα πολυ μικρο μανταρινι την πλαθουμε μπαλακι και δινουμε το σχημα φυλλου.
Και με την βαση ενος μικρου πιρουνιου κανουμε τα σχεδια.
Τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 με 25 λεπτα.Λιωνουμε την κουβερτουρα με το σπορελαιο σε μπεν μαρι και μολις κρυωσουν τα βουταμε απο την μια πλευρα.Ριχνουμε εαν θελουμε λιγο τριμμενο καρυδι(εγω εβαλα φουντουκι)
Εκτέλεση φωτό από Μαρια Μιχου--συνταγή από κ. Μαρίνα Μισαηλίδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ