Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Κοτόπουλο με μπάμιες !!!!

 

 

Φτιάξτε το όπως σας το λέω και θα λατρέψετε τις μπάμιες από την νοστιμιά !!!!

Υλικά

1 κοτόπουλο στα 4 κομμένο του ενός κιλού-εγώ χρησιμοποίησα 2 μπουτάκια εδώ -

1κιλό κατεψυγμένες ή φρέσκες μπάμιες

1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο

1/2 ντομάτες ώριμες

1 κουτ σούπας κοφτή πελτέ ντομάτας

1 φλυτζ. τσαγιού ξύδι

7 κουταλιές σούπας λάδι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο και 5 κλωνιά μαιντανό

Αλάτι -πιπέρι -

1/2 κουτ γλυκού ζάχαρη

λίγο κουρκουμά 

 

Αν είναι φρέσκες οι μπάμιες κόβετε λίγο γύρω γύρω το κοτσάνι τους τις πλένετε καλά και τις βάζετε σε λεκάνη.

Τις ραντίζετε με ξύδι τις κουνάτε καλά και τις αφήνετε 2 ώρες το λιγότερο -αν είναι δυνατόν στον ήλιο - Εγώ έβαλα κατεψυγμένες -

Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο το μαιντανό τον άνηθο και τα σοτάρετε 3-με 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Προσθέτετε και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές .


 

Προσθέτετε τις ντομάτες αφού τις έχετε λιώσει πολύ καλά με τα χέρια σας ,τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό την ζάχαρη το αλατοπίπερο τον κουρκουμά .

Σκεπάζετε την κατσαρόλα   και βράζετε 40 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά .

Αν βάλετε φρέσκες σουρώνετε τις μπάμιες από το ξύδι τις ρίχνετε στην κατσαρόλα και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα μες σκεπασμένη κατσαρόλα χωρίς να τις ανακατέψετε για να μην λιώσουν .


Αν βάλετε κατεψυγμένες τις αδειάζετε παγωμένες μέσα στην κατσαρόλα προσθέτετε και 4 κουταλιές σούπας ξύδι -εγώ βάζω μηλόξυδο πάντα που έχει πιο ήπια γεύση και μυρωδιά -και συνεχίζετε το ίδιο με τις φρέσκες μπάμιες.


 

Αν δεν έχουν πιεί το νερό τους ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε με φετούλα και φρέσκο ψωμάκι !


Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ