Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Φασολάδα χυλωμένη !!!!


 Οταν η φασολάδα είναι σωστά μαγειρεμένη και χυλωμένη ,είναι όλα τα λεφτά !!!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!!


Υλικά

2 φλυτζάνια τσαγιού φασόλια μέτρια 

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο

3 καρότα βάλτε και 4 και 5 κομμένα σε φετούλες 

1 φλυτζ τσαγιού χυμό ντομάτας 

1 γενναία κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 

5 με 6 κλωνιά σέλινο και 4 μαιντανό ψιλοκομμένο 

1/2 κούπα τσαγιού λάδι --εγώ βάζω 7 κουταλιές της σούπας 

αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη 

επίσης εγώ βάζω σε κομμάτια μεγάλα κομμένη μία πιπεριά Φλωρίνης .

Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε από το βράδυ σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει για να μουσκέψουν να μαλακώσουν.

Την επόμενη μέρα τα βάζετε να βράσουν στο ίδιο νερό που μούσκεψαν .

Αν έχουν πιεί το νερό προσθέσετε τόσο ακόμα 'όσο να τα σκεπάζει 2 δάχτυλα .

Τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά .


Ρίχνετε το κρεμμύδι τα καρότα το σέλινο τον μαιντανό τον χυμό ντομάτας μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας και το αλατοπίπερο κ την ζάχαρη.Εδω προσθέτω και την κομμένη πιπεριά Φλωρίνης .

Ανακατεύετε ελαφρά σκεπάζετε  την κατσαρόλα και βράζετε 1 ώρα περίπου.

Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσετε το φαγητό από την φωτιά ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει 3-4 βράσεις μόνο .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 

Αν ξεχάσετε να μουσκέψετε τα φασόλια απο το βράδυ μπορείτε την ημέρα που θέλετε να τα μαγειρέψετε να τα βάλετε στην κατσαρόλα με 5 φλυτζάνια νερό να τα βράσετε 10 λεπτά .

Τα αφήνετε με σβηστό το μάτι για 1 ώρα .

 



 

Μετά τα βράζετε μόνα τους 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά και κατόπιν ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντάς τα να βράσουν περισσότερο από 1 ώρα .

Αν βράσετε τα φασόλια στο νερό που μούσκεψαν θα γίνουν λίγο περισσότερο βαριά για το στομάχι αλλά θα έχουν περισσότερες βιταμίνες .


Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ