Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Προφιτερόλ !!!


Προφιτερόλ δροσερό ......και πολύ αγαπημένο!!!!Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό;;;;

Υλικά

Για τα σου
150γρ γαλα
100γρ νερο
80 γρ βουτυρο
1κ.γ αλατι
1/2 κ.σ ζαχαρη
150 γρ αλευρι
5 μετρια αβγα

Εκτέλεση
Βαζουμε σε κατσαρολακι το γαλα ,το νερο ,το αλατι ,τη ζαχαρη,το βουτυρο,σε μετρια φωτια.
Οταν καψει το γαλα ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι και ανακατευουμε μεχρι να γινει η ζυμη μας μπαλιτσα και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.
Βαζουμε στον καδο του μιξερ και ανακατευουμε μεχρι να χλυαρινει και τοτε προσθετουμε ενα ενα τα αβγα.
Θα γινει μια σχετικα ρευστη ζυμη .
Με ενα κορνε κανουμε σουδακια στο μεγεθος ενος καρυδιου πανω σε λαδοκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 200 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.
Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν.

Για την κρέμα (PATISSERIE)
1 λιτρο γαλα
3/4 φλ. ζαχαρη
3 βανιλιες
2 αβγα
4 κροκους
80 γρ κορν φλαουρ
1 κ.σ βουτυρο



Εκτέλεση
Απο το 1 λιτρο γαλα κραταω μια φλυτζανα μεγαλη για να διαλυσω το κορν φλαουρ.
Το υπολοιπο το βαζω σε κατσαρολακι με τη ζαχαρη και τις βανιλιες σε δυνατη φωτια.
Ανακατευω το κορν φλαουρ με το κρυο γαλα που κρατησα και προσθετω σε αυτο τα αβγα μου ελαφρως χτυπημενα και ανακατευω.
Οταν καψει το γαλα καλα,ριχνω το μειγμα των αβγων και ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα.
Τελος προσθετω το βουτυρο.
Σκεπαζω με μια μεμβρανη (να ακουμπα στην κρεμα)για να μην πετσιασει και αφηνω να κρυωσει.

Για τη σως σοκολατας
1 λιτρο γαλα
500γρ σοκολατα κουβερτουρα
1 κ.σ μελι
1κ.σ βουτυρο
2κ.σ κορν φλαουρ(γεματουτσικες)

Εκτέλεση
Βαζω το γαλα μου να καψει .
Οταν καψει τραβαω απο τη φωτια και προσθετω τη σοκολατα.
Ανακατευω μεχρι να λιωσει και να ενσωματωθει καλα η σοκολατα.
Σε μισο φλ. γαλα , επιπλεον απο αυτο της συνταγης διαλυω το κορν φλαουρ.
Βαζω τη κατσαρολα μου παλι στη φωτια και προσθετω το γάλα με το κορν φλάουρ.
Ανακατευω μεχρι να πηξει η κρεμα μου.
Δεν θα γινει τοσο πηχτη οσο η λευκη.
Θα ειναι μια παχυρευστη ομως σως που οταν παγωσει θα στεκεται ελαφρως.
Τραβαω απο τη φωτια και προσθετω το βουτυρο και το μελι και ανακατευω.
Σκεπαζω με μεβρανη και αφηνω να κρυωσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΏ
Αφρατευω λιγο την κρεμα βανιλιας με ενα συρμα και με ενα κορνε γεμιζω ολα τα σουδακια.
Κανω στη βαση ενος μεγαλου μπολ μια στρωση με σουδακια και απλωνω λιγη απο την κρεμα βανιλιας που μου εμεινε.
Απο πανω μια στρωση κρεμα σοκολατας.
Κανω στρωσεις μεχρι να τελειωσουν τα υλικα. Χτυπω 250γρ κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και διακοσμω.
Πασπαλιζω με μπολικο αμυγδαλο φιλε καβουρδισμενο !!!!!!!

Για τη γρήγορη εκδοχή του μπορείτε να αγοράστε έτοιμα σουδακια απο ζαχαροπλαστείο , η κρουασάν με γέμιση κρέμα μιλφειγ και να χρησιμοποιήσετε την πατισερι για στρώσεις μέσα στο γλυκό σας!!!
Καλη επιτυχια!!!!
Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ