Σταφύλι γλυκό του κουταλιού.....τραγανό και γεμάτο μέχρι μέσα σιροπάκι....!!!!!
Υλικά
2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
1400 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από 2 μεγάλα ζουμερα λεμόνια
2 κλωναρακια αρμπαροριζα
150 γρ αμυγδαλόψυχα ασπρισμενη ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ρογες από το σταφύλι και τις στεγνωνουμε καλά με μια καθαρή πετσέτα.
Κάνουμε στρώσεις ζαχαρη - σταφυλι σε μια βαθιά κατσαρολα με παχύ πάτο.
Προσθέτω και το χυμό από τα λεμονια και αφήνω σκεπασμένα όλη νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
Η παραμονή τους μέσα στη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού θα τα βοηθήσει να γίνουν πιο τραγανά και να σφίξουν.
Την επόμενη το πρωι προσθέτω το νερό και την αρμπαροριζα και σε μέτρια φωτιά βράζω το γλυκό μου μέχρι να δέσει.
Ξαφρίζω όπου χρειάζεται.
Ανακατεύω με πολύ προσοχή μόνο στην αρχή το γλυκό μου για να μην λιωσω τις ρογες.
Αφού έχει λιώσει η ζάχαρη και βράζει το γλυκό μονο ανακινω την κατσαρόλα.
Την αρμπαροριζα την αφαιρώ 10 λεπτά μετά τον πρώτο βρασμό.
Στο τέλος προσθέτω και τα αμύγδαλα αν θέλω.
( εγώ εδώ δεν έβαλα)
Φυλάω σε αποστειρωμένα καυτά βάζα το γλυκό μου.
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή εκτέλεση από κ. Tzela Antonopoulou =ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ