Ελάτε να κάνουμε μανταρινάκι... που είναι στην εποχή του...
Είναι υπέροχο και με κουβερτουρα.... σαν Φοντανακι.... ❤️
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!
Διαλέγουμε 20 μικρά... κίτρινα λεπτό φλούδα μανταρινάκια και αφού τα πλύνουμε καλά...
Καθαρίζουμε το κοτσανάκι τους στην πάνω πλευρά...και.... τα τρυπάμε λίγο από κάτω με ένα ψιλό κατσαβίδι...
Τα βράζουμε 3- 4 φορές για να ξεπικρίσουν( από 10 λεπτά από το σημείο βρασμού)και τα αφήνουμε ένα βράδυ να στραγγίξουν σε μια πετσέτα...
Κανουμε ένα σιρόπι με 1 κιλό ζάχαρη 2 1/2ποτ.νερό 1 ξύλο κανέλα και 2 βανιλιες...
Το αφηνουμε να λιώσει η ζάχαρη και βαζουμε μέσα τα φρούτα και τα βράζουμε 10 λεπτά..
Οταν κρυώσουν τα ξαναβραζουμε 10 λεπτά ..
Τα σκεπαζουμε με ενα βαρύ πιάτο και τα αφήνουμε 1 μέρα στο σιρόπι.
Την επομένη προσθ.2 κ.γλ.λεμόνι και δένουμε το γλυκό μας..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ